Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Elkalkyl – Ny tjänst hos Osdal Projektpartner

17 juni 24
Skriven av: Antin

I och med Osdal Projektpartners senaste rekrytering, Richard Niklasson, kan vi nu även erbjuda våra kunder elkalkyler. Nedan låter vi Richard berätta lite kort om sig själv och om tjänsten han levererar till våra kunder.

Efter att ha läst elteknik med installationsinriktning på gymnasiet jobbade jag som serviceelektriker under 16 år. Under denna tiden var jag bl.a. med i avancerade projekt som kontrollrumsbyte på Ringhals, renrumsinstallationer på Astra Zeneca och arbete i ATEX miljö för AGA Gas och OKQ8. Men jag har även jobbat med vanligare servicearbeten på mer data-inriktade projekt såsom fiberinstallationer åt Telia. I de flesta av projekten jag jobbade i var jag även företagets kontaktperson hos kunden.

Sedan 2018 har jag jobbat som elkalkylator och i detta arbetet har jag stor nytta av min erfarenhet från tiden som serviceelektriker. Under tiden som elkalkylator har jag bl.a. jobbat med följande projekt:

  • Kärråkra tågdepå
  • Västlänkens deletapper E02 & E05
  • PM hantering på Örebro sjukhus
  • Lisebergs lounger & nya restaurangen

I mitt arbete som elkalkylator är jag metodisk och om det finns önskemål från kund så gillar jag att gå ner på detaljnivå i mina kalkyler. På så vis kan jag lämna över en kalkyl som kunden med mindre efterarbetning kan arbeta vidare med ute i produktionen. Jag har även erfarenhet av att stödja arbetsledare under produktion i de projekt där jag tagit fram kalkylen.

På min fritid är det familjen som gäller där jag bl.a. är tränare för mina barns hockeylag och när jag får tid över så lägger jag den på min hobby i form av den ständigt pågående renoveringen av vårt hus.

Vi hälsar Richard varmt välkommen och ser fram emot nya samarbeten med elentreprenörer men även att kunna erbjuda våra nuvarande kunder en ännu mer komplett service!